Glutenfri brownies i langpanne!

Til helgen er det feiring av gullbryllup i familien, så i den anledning måtte det bakes kake! Brownies er uten tvil min (og min søsters) favorittkake! Derfor valgte vi å bake en enkel, glutenfri brownies i langpanne. Selv er jeg helt grønn når det kommer til ting med og uten gluten, men min søster har heldigvis begynt å få grei kontroll på disse matvarene.

Etter å ha søkt litt rundt på nettet etter en oppskrift på glutenfri brownies, fant jeg endelig en som virket god! Glutenfrihet har dessuten mange flere, fristende oppskrifter på sin nettside!

DSC_0003

Det ferdige resultatet (etter en vellykket prøvesmaking)

Jeg mener de fleste brownies-oppskriftene har for mye sukker, og pleier derfor å redusere sukkermengden i oppskriften. Siden dette er min første glutenfrie kake, var jeg usikker på om redusering av sukkermengden ville få konsekvenser for smak eller konsistens- men jeg tok likevel sjansen! Det viste seg å være uproblematisk.

For å lage denne kaken, doblet jeg den opprinnelige oppskriften for å få den stor nok til en slik type langpanne som følger med ovnen.

Disse ingrediensene trenger du:

 • 300g smør (margarin uten smør, dersom du er allergisk mot melk/ laktose)
 • 500g sukker
 • 10ss bakekakao
 • 200g glutenfri melblanding (Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks)
 • 4ts vaniljesukker
 • 2ts bakepulver
 • 6stk medium store egg
  DSC_0001
 1. Sett ovnen på 165 grader, varmluft.
 2. Smelt smøret. Når smøret er smeltet, hell det i bollen. Tilsett sukkeret og bland dette sammen til sukkeret er smeltet.
 3. Bland sammen de tørre ingrediensene og hell disse oppi bollen med smørsukkeret. Deretter klekkes eggene, og helles oppi røren. Bland godt, kakerøren kan ha en tendens til å sette seg fast i ved kanten i bunnen av bollen.
 4. Fordel kakerøren jevnt i en langpanne, og stek kaken midt i ovnen. Jeg stekte kaken min i 20 minutter, og fikk en gjennomstekt kake med sprø overflate. Den DSC_0002opprinnelige oppskriften viser til 25-30 minutter med steking- så her ville jeg fulgt med på kaken, og sett underveis hvordan kaken stekes.
 5. La kaken avkjøles før du skjærer den opp i biter. Dryss gjerne litt melis over for pynt.
 6. Nyt kaken!

 

 

Dette innlegget ble publisert i Baking, Glutenfritt, Hjemmelagd og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s